Een verhuizing kun je plannen

Posted By Barbara Moore on okt 18, 2016 | 0 comments


Een verhuizing kun je plannen

Verhuizen…je moet er maar van houden. Natuurlijk is het einddoel, een nieuwe woning uiteindelijk alle moeite waard, maar om er nu meteen zo’n cliché tegen aan te gooien? Een verhuizing is gewoon veel werk. Er moet veel geregeld, gepland, ingepakt, schoongemaakt en verplaatst worden. De kans dat je iets vergeet, is bijzonder groot in alle stress. Een verhuizing plannen, kan helpen om het zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen. Handige checklists en verhuisdozen vind je op verhuisdozenstore.nl en ook op youtube vind je veel goeie tips.

 

Tijdspad maken

Het is handig om een tijdspad te maken. Hierop kun je precies zien wat er wanneer gedaan moet worden. Sommige zaken zullen al vrij vroeg geregeld moeten worden, denk aan:

  • Huur van de huidige woning opzeggen/hypotheek regelen;
  • Verzekeringen aanpassen;
  • Nutsvoorzieningen opzeggen en aanvragen voor de nieuwe woning;
  • Overname van spullen van de huidige woning en de nieuwe woning regelen;
  • Abonnementen wijzigen;
  • Adreswijzigingen en verhuissetje bij PostNL regelen.

Deze zaken kunnen maar vast weggestreept worden op de checklist. Een aantal dingen kunnen ook nog kort voor de verhuizing geregeld kunnen worden. Denk hierbij aan:

 

verhuizen-en-de-kast

 

Inpakken

  • Huisarts, tandarts, apotheek en zorgverzekeraar op de hoogte brengen;
  • Kinderen aanmelden bij een nieuwe school;
  • Evt. inschrijven in een nieuwe gemeente;
  • Adreswijziging bij de bank doen;

Begin zo vroeg mogelijk met inpakken en pak per dag een aantal dozen in. Mensen zijn grote verzamelaars en iedereen heeft wel een aantal spullen die praktisch nooit gebruikt worden. Deze spullen kunnen vast ingepakt worden. Het meest overzichtelijke is om de spullen per kamer in te pakken. Schrijf op de dozen wat er in zit en in welke kamer het thuishoort. Breekbare spullen moeten goed beschermd worden. Pak ze daarom in in bubbeltjesfolie, oude doeken of kranten. Zit een verhuisdoos niet helemaal vol, vul de ruimte dan op om schuiven van spullen te voorkomen.

 

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Je zal veel verhuisdozen nodig hebben, maar kijk uit dat je hierdoor niet automatisch voor de goedkoopste dozen kiest. Een goede verhuisdoos is stevig en scheurt niet zomaar. De stevigste verhuisdozen zijn gemaakt van Kraft kwaliteit, te herkennen aan de bruine kleur. De dozen die werken met het zogenaamde Autolock-systeem zijn bijzonder handig omdat je ze niet dicht hoeft te tapen. Met een simpele handeling vouw je ze dicht. Zeker als je een verhuisdoos na gebruik wilt bewaren voor een later hergebruik, is het belangrijk zorgvuldig met ze om te gaan. Prop ze daarom niet te vol en doe er niet meer dan 7 tot 10 kilo aan spullen in, al is het maar omdat ze ook nog getild moeten kunnen worden. Ondersteun altijd de bodem voor de zekerheid. Voor een verhuizing van een gemiddeld gezin, zijn al snel 40 verhuisdozen nodig.

 

Een verhuisbedrijf inschakelen

Wil je helemaal ontspannen verhuizen, dan bestaat ook de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen een deel van je verhuizing overnemen, of indien gewenst zelfs de volledige verhuizing. Vraag offertes op om de prijzen van verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. Maar let er wel op dat je verzekerd bent als je iets tijdelijk bij hun opslaat. Voordat je het weet breekt er brand uit en ben je je opgeslagen spullen kwijt.

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *